Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odnośnie konta na allegro.pl

Yogi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga dzisiaj rozmawiałem na temat w ogóle sprzedaży kont na allegro.pl i innego typu takich rzeczy. Z osobą którą rozmawiałem powiedziała mi coś takiego:

Ja: Witam mam takie pytanie otóż chciałem od kupić z allegro konto do Diablo III czy jest możliwość zmiana danych personalnych ?

Blizzard: Niestety niema takiej możliwości. Jest to konto przypisane już do końca jego trwania. Niema nawet żadnej możliwości przetransferowania cd-key do innego konta

Ja: No to może tak zrobić że sprzedaje konto na allegro. Ktoś po prostu kupił od niego i co on może odzyskać swoje konto przez te dane personalne ?

Blizzard: Tak oczywiście niema tutaj żadnego problemu, może zadzwonić do nas i powiedzieć że ktoś mu ukradł konto i może w prost odzyskać konto podając swoje dane personalne, podać sekretne hasło i bez żadnych przyczyn nawet zmienić mail bez naszej wiedzy.

Ja: To w takim razie nawet jak kupię konto od kogoś to on w każdej chwili może odzyskać konto a ja nic z tym nie będę mógł później zrobić nawet jak będę miał rachunek zakupu tej gry itp itp

Blizzard: Tak nie będziesz mógł z tym nic zrobić, to jest jego konto i może sprzedawać to konto 1000 razy i może odzyskiwać konto ile razy chcę.

No i wiadomo później spytałem się odnośnie StarCraft II bo miałem 1 błąd w koncie podczas rozgrywki ale to już raczej was nie interesuje

DLATEGO OSTRZEGAM WSZYSTKIM RADZE KUPIĆ WERSJĘ BOX FOLIA. Albo po prostu zaufać takiej osobie .... ale w dzisiejszych czasach niema co nawet o tym gadać. Ja czekam na 2 dostawę albo jak kupię od kogoś wersji w foli bez przypisanego konta :).

Opublikowano

Nie ma sensu kupować gry przypisanej do konta z battlenet, lepiej kupić cd keya nie używanego na tej stronie, w Diablo II można było sprzedawać/kupować, wystarczyło podać nowy email i osoba sprzedająca nie mogła już odzyskać. Zresztą na allegro pewnie się pojawią/pojawiły osoby które piszą, że sprzedadzą klucz, a tak na prawdę to konto. Jak pojawią się tak jak w Diablo II na allegro różne przedmioty, runy, to ciekaw jestem jak to będzie wyglądać, najczęściej w dwójce dawano konto z runami, teraz pewnie będzie to polegać na wejściu do gry oraz oddanie itemów drugiej osoby. Co do kluczy oraz boxów, to polecam kupować np. klucze z gamecodes, na 100% dojdzie, ew. robić rezerwacje w sklepach poprzez internet przykładowo Real jak dojdzie dostawa.

Gość malutki688
Opublikowano

Raay ma racje

fajnie...

koledzy a ja tak torche odejde od tematu, jest jakis sposob by dostac na maila,zrestartowac etc pytanie pomocnicze i odpowiedz?)

Opublikowano

Hmm jak byś napisał takeigo ticketa do blizza, że chcesz kupić konto na allegro to powodzenia ci życzę :) Dane można zmienić wystrczy podesłać im skan dowodu osobistego na którym jest zarejestrowane konto i podać im nowe dane do konta + skan dowodu czy czegoś tam a gdyby były problemy zawsze można się posłużyć tym, że konto zostało założone na kogoś innego dlatego iż nie byłeś pełnoletni i wrazie draki nie miał byś jak odzyskać konta teraz już jesteś pełnoletni masz dowod czy inny shit potwierdzający twoja tożsamość i takie typu bajki.

LOOK

Coś dla stałych spamerów:

Lekcja korzystania z forum część 1

A tu część 2^^

943906349.png

Opublikowano

Hmm jak byś napisał takeigo ticketa do blizza, że chcesz kupić konto na allegro to powodzenia ci życzę :) Dane można zmienić wystrczy podesłać im skan dowodu osobistego na którym jest zarejestrowane konto i podać im nowe dane do konta + skan dowodu czy czegoś tam a gdyby były problemy zawsze można się posłużyć tym, że konto zostało założone na kogoś innego dlatego iż nie byłeś pełnoletni i wrazie draki nie miał byś jak odzyskać konta teraz już jesteś pełnoletni masz dowod czy inny shit potwierdzający twoja tożsamość i takie typu bajki.

Nie przechodzi niestety taka sytuacja :)

Opublikowano

Hmm dziwna sprawa pisząc ostatnio (no 3 tyg temu) tickea o zmianę danych na b.necie kazali mi dać skan dowodu osobistego + skan dowodu osobistego na nowe dane

No ale mogą być kompletnie inne dane ? Inne nazwisko imie itp czy co ?

Opublikowano

No ale mogą być kompletnie inne dane ? Inne nazwisko imie itp czy co ?

W odpowiedzi od GM dostałem coś takeigo:

Proszę podać sekretne pytanie i odpowiedź na nie, skan dowodu osobistego wykonany na gazecie z aktualna datą + skan dowodu osobistego na nowe dane i powód czemu chcę zmienić.

Czyli w powodzie już możesz wymyślić sobie totalnie bajke oczywiścię tylko żeby miała jakiś sens ;x

LOOK

A tu część 2^^

943906349.png

Gość malutki688
Opublikowano

a da sie jakos odzyskac sekretne pytanie?

Gość malutki688
Opublikowano

czyli np zdjecie z kodem do warcrafta i diablo wystarczy jak wysle im zdjecie?i podam np imie nazwisko adres i moj numer telefonu.myslalem przy rejestracji ze te pyatnie jest tylko dla formalnosci i nie maialem pojecia ze kiedys sie przyda (no chyba ze mialbym problemy z przypomnieniem sobie hasla) sry za brak przecinkow ale psze z telefonu i za dlugo to trwa

Opublikowano

czyli np zdjecie z kodem do warcrafta i diablo wystarczy jak wysle im zdjecie?i podam np imie nazwisko adres i moj numer telefonu.myslalem przy rejestracji ze te pyatnie jest tylko dla formalnosci i nie maialem pojecia ze kiedys sie przyda (no chyba ze mialbym problemy z przypomnieniem sobie hasla) sry za brak przecinkow ale psze z telefonu i za dlugo to trwa

Jak podsz im imie i nazwisko nic ci to nie da podaj coś co potwierdzi twoją tożsamość (dowód osobisty, paszport) a jak masz klucze do gier blizzarda np do Wowa, diablo czy inne też było by pomoce i nie musisz podawać im bajek typu nie wiedziałem tip wystarczy ze napiszesz zapomniałem bo nie używałem. Jak nie masz czym potwierdzić tożsamość to podaj im klucze do gier, zdjęcia są zbędne ( no chyba że każdemu podawałeś klucze do gier) chodzi o to żeby jak najbardziej potwierdzić, że ty to jest ty a nie ktoś inny.

LOOK

A tu część 2^^

943906349.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...